Amfiteatrul DENTART este destinat preocupărilor educative și informative în domeniul stomatologiei. Activitățile din acest spațiu se desfășoară pe două planuri în funcție de segmentul țintă. Pe de o parte, educația stomatologică și formarea culturii stomatologice la adulți și copii, prin prezentarea riscurilor la care se expun ignorând întreținerea și sănătatea danturii, precum și a repercusiunilor acestora asupra întregului organism. Se folosesc metode atractive pentru copii, proiecții, demonstrații, exerciții practice cu toate mijloacele moderne de igienizare orală utilizabile.

Pe de o parte, adulții pot participa la prezentări convingătoare pentru recunoașterea din timp a simptomelor inițiale a afecțiunilor care necesită intervenție medicală, prezentarea posibilităților de tratament, precum și modalități de prevenire a degradării danturii.

Pe de altă parte, acest spațiu este destinat perfecționării profesionale prin promovarea noilor metode, tehnici și materiale pentru dentiști, tehnicieni dentari și asistente medicale prin proiecții, expuneri, simpozioane și conferințe susținute de lectori renumiți din țară și din străinătate.