Orice lucrare de estetică și protetică dentară are ca punct de pornire discuția cu medicul. În urma discuției medic-pacient se întocmește planul de tratament unic pentru fiecare pacient.

După ce se realizează reabilitarea endodontică, parodontală, ortodontică și chirurgicală a arcadelor maxilare se poate trece și la reabilitarea protetică. Aceasta din urmă se poate realiza direct de către medic sau indirect, prin colaborarea cu tehnicienii dentari. Medicul, împreună cu pacientul, hotărăsc cea mai bună variantă de reabilitare protetică. Pentru dinții fără distrucții coronare masive se optează pentru realizarea de obturații folosind diverse materiale fotocompozite (Filtek Z250-3M ESPE, Filtek Z550-3M ESPE, Filtek Ultimate-3M ESPE, G-aenial-GC). Tot din aceste materiale se pot realiza prin metoda directă fațete dentare (dacă pacientul este nemulțumit de forma dinților săi sau are pe dinți mai multe obturații de diferite nuanțe), aceasta fiind o variantă de fațetare accesibilă și pacienților fără foarte multe resurse financiare.

Dacă pacientul a beneficiat și de tratament endodontic pe anumiți dinți este indicat ca aceștia să fie acoperiți de o proteză unidentară sau de o lucrare protetică mai extinsă dacă este vorba de mai mulți dinți pe aceeași arcadă.

Reabilitarea protetică indirectă are ca punct de pornire amprentarea câmpului protetic dupa ce în prealabil acesta a fost condiționat și preparat. Pentru ca o amprentă să fie cât mai fidelă și să reproducă cu exactitate câmpul protetic avem nevoie de cele mai bune materiale și sisteme de amprentare existente și anume polieterii. Cabinetele noastre sunt dotate cu sisteme de malaxare Pentamix 2-3M ESPE, iar ca material de amprentare folosim Impregum Soft-3M ESPE.

Laboratorul clinicii Dentart realizează o gamă variată de lucrări de estetică și protetică dentară indiferent de complexitatea acestora. Cu o vastă experiență dată de studiile efectuate în țară și în străinătate, cât și de volumul mare al lucrărilor, tehnicienii noștri Cătălin Pop, Mihai Magdas și Onișor Chiorean asigură o calitate a lucrărilor deosebit de apreciată.

Dotările laboratorului de tehnică dentară sunt de ultimă generație, la fel și materialele folosite. Lucrările ce pot fi executate în cadrul clinicii noastre sunt:
- lucrări protetice integral ceramice
- lucrări protetice metalo-ceramice
- lucrări protetice din materiale nobile (aur)
- lucrări protetice pe implanturi
- incrustații din materiale nobile sau ceramice
- proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale (proteze mobilizabile)
- lucrări acrilice provizorii
- gutiere de albire și bruxism

Folosind tehnologia CAD-CAM, frezarea computerizată a scheletelor lucrărilor, laboratorul clinicii asigură o înaltă precizie a lucrărilor. Cu ajutorul acestor aparate de frezat se pot realiza schelete din diferite tipuri de materiale: ceară, PMMA - polimer, zirconiu, metal, titan.

Pentru a reda forma sau culoarea inițială a danturii, scheletele din oxid de zirconiu se pot placa după frezare cu diferite mase ceramice. De asemenea, se pot realiza lucrări din zirconiu integral PRETAU ZIRCON, care nu mai necesită placarea ceramică, fiind colorate, iar apoi fiind sinterizate în cuptoarele speciale.

Lucrările provizorii acrilice se frezează dintr-un bloc de polimer - PMMA, rezultatul final având o adaptare, rezistență și coloristică net superioare celor realizate prin metoda clasică prin fierbere sau folosind lampa UV.